رژیم و تغذیه

چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟

بحران ویتامین D این روزها در جامعه ایرانی به اوج خود رسیده است و باعث هشدارهای جامعه بهداشتی کشور شده است.

اخیراً رئیس موسسه تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی اعلام کرده است که کمبود کلسیم و ویتامین D نه تنها منجر به پوکی استخوان ، بلکه بیماری های سیستمیک ، دیابت و به ویژه ام اس نیز شده است. به

مجید حاجی فرجی گفت: بخش قابل توجهی از جامعه ایران دچار کمبود مواد مغذی از جمله ویتامین D هستند ، به طوری که طبق بررسی ها مشخص شده است که حداقل 80 درصد از کودکان ایرانی دارای درجه شدید هستند و بیش از 90 درصد آنها مبتلا هستند. کمبود ویتامین D دارند.

عوارض کمبود ویتامین دی

کمبود ویتامین D در دوران کودکی باعث راشیتیسم می شود ، در نتیجه استخوان های فرد نمی تواند وزن را تحمل کرده و خم شود. تاخیر در دندان درآوردن و دررفتگی اندام نیز نتیجه کمبود این ویتامین است. در بزرگسالی ، کمبود ویتامین D همچنین منجر به کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان ، دیابت ، سرطان سینه یا پروستات و ضعف سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف این ویتامین در پیشگیری از بیماری ام اس و آلزایمر مثر است.

منابع دریافت ویتامین دی

مهمترین منبع ویتامین D نور خورشید است که با توجه به سبک زندگی ایرانیان ، دریافت ویتامین از این طریق به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. پوشیدن لباس های تیره و زندگی در خانه هایی که معماری آنها بر اساس نادیده نگرفتن تعریف شده است ، در کنار رژیم غذایی اشتباه باعث شده است که اکثر ایرانیان دچار کمبود این ویتامین شوند. آلودگی هوا در این زمینه بی تاثیر نیست زیرا یکی از موانع رسیدن نور خورشید به زمین است.

به طور کلی ، ویتامین D را می توان از سه منبع دریافت کرد:

خورشید: بخواهید یا نخواهید ، خورشید منبع اصلی ویتامین D است که به راحتی به دست می آید و بر انواع قرص ها و غذاهای خوراکی ترجیح داده می شود. سعی کنید در طول روز چند دقیقه زیر نور آفتاب باشید. اشعه ماوراء بنفش به پوست باعث می شود که ماده ای به نام دهیدروکلسترول در کلیه ها طی مراحل بدن به

ویتامین D تبدیل شود. افرادی که پوست روشن تری نسبت به پوست تیره دارند ، می توانند نیاز خود به این ویتامین را در زمان کمتر در معرض نور خورشید برآورده کنند.

منابع غذایی: ماهی ، مانند ماهی آزاد ، منبع غنی از ویتامین D است ، بنابراین سعی کنید حداقل دوبار در هفته ماهی بخورید. غلات و برخی سبزیجات و میوه ها نیز حاوی این ویتامین هستند ، اما مقدار آن بسیار کم است. کره ، روغن جگر ماهی ، زرده تخم مرغ ، خامه ، جگر و ساردین نیز حاوی مقادیر زیادی از این نوع ویتامین هستند. سعی کنید این مواد را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

قرص ها: آخرین گزینه این است که این ویتامین را به صورت مصنوعی از کپسول و آمپول دریافت کنید ، که در هر صورت جایگزین منابع طبیعی نمی شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا