رژیم و تغذیه

غذاهای مفید و مضر برای سلامت کبد

اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و کلسترول پرهیز کرده و از غذاهای سالم و چربی های اشباع نشده چند ماده مفید برای بدن خود استفاده می کنید. تغذیه سالم به سلامت و عملکرد صحیح کبد کمک می کند.

همانطور که می دانیم ، کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است و وظیفه طیف وسیعی از عملکردهای بدن را بر عهده دارد. بنابراین ، مراقبت از سلامت کبد بسیار مهم است.

بسیاری از آنتی اکسیدان ها و غذاهای غنی از فیبر برای کبد مفید هستند و غذاهای غنی از ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا 3 از کبد شما محافظت کرده و آن را سالم نگه می دارند.

از تمام اعضای بدن ؛ کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است. کبد نقشی اساسی در متابولیسم دارد و به تولید مواد شیمیایی بیوشیمیایی مورد نیاز هضم غذا کمک می کند.

کبد عملکردهای مختلفی دارد ، از جمله ذخیره گلوکز ، مواد معدنی ، ویتامین ها و پاکسازی و سم زدایی خون. کبد بزرگترین غده در بدن انسان است و سلامت کلی انسان به سلامت کبد بستگی دارد.

غذاهایی که می خورید برای سلامت و عملکرد کبد شما بسیار مفید هستند. بسیاری از غذاهای ارگانیک طبیعی وجود دارند که برای کبد مفید هستند.

غذاهای مفید

خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان بهترین راه برای سالم نگه داشتن کبد در عین سلامت بدن است.

غذاهای غنی از بتاکاروتن

غذاهای غنی از آنتی اکسیدان به پاکسازی اثرات رادیکال های آزاد و مواد مضر در کبد کمک می کنند. سبزیجاتی مانند چغندر و هویج حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئید و بتاکاروتن هستند. تمام آنتی اکسیدان ها به کبد کمک می کنند تا سم زدایی کرده و از کبد در برابر بیماری محافظت کند. جالب است بدانید که بتاکاروتن (پیش ماده ویتامین A) در هویج یک آنتی اکسیدان مفید و مثر است. بنابراین ، مفید است که مصرف هویج را در الگوی رژیم خود بگنجانید.

سیر نیز مفید است و سلنیوم و گلوتاتیون موجود در سیر عملکردهای مشابه آنتی اکسیدان دارند.

غذاهای غنی از ویتامین‌های B، C و E

برای تقویت سلامت کبد باید روزانه غذاهای حاوی ویتامین  ، C و E مصرف شود. غذاهای غنی از ویتامین C و ویتامین E به اندازه این آنتی اکسیدان ها مفید هستند. موادی با خاصیت آنتی اکسیدانی به کاهش آسیب ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند ، بنابراین برای تقویت و پاکسازی کبد مفید هستند. غذاهای غنی از ویتامین  عملکرد کبد را تقویت می کنند و به کاهش احتقان کبد کمک می کنند. ویتامین 12 همچنین به متابولیسم چربی کمک می کند و عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

توصیه می شود از مصرف بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار (به ویژه قهوه و مانند آن) خودداری کنید و در عوض از نوشیدنی های سالم و سالم مانند چای سبز استفاده کنید.

بسیاری از غذاها (به عنوان مثال ، کلم بروکلی ، تخم مرغ ، اسفناج ، برنج قهوه ای ، غلات کامل و غیره) حاوی ویتامین های گروه  هستند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات همچنین حاوی ویتامین C هستند ، از جمله گوجه فرنگی ، توت فرنگی ، کلم بروکلی ، فلفل ، مرکبات و غیره.

سبوس گندم منبع خوبی از ویتامین E و سلنیوم است. بادام ، آووکادو ، گردو ، غلات غنی شده ، تخمه آفتابگردان ، کره بادام زمینی و سبزیجات روغنی نیز منابع خوبی از ویتامین E هستند.

غذاهای غنی از فیبر

غذاهای غنی از فیبر برای تقویت عملکرد کبد ضروری است. استفاده از غذاهای فیبر مانند نان سبوس دار ، برنج و سایر محصولات حاوی غلات سبوس دار. آنها مطمئناً روند هضم را تقویت می کنند. میوه ها و سبزیجات همچنین دارای محتوای فیبر بالایی هستند.

امگا 3

خوردن غذاهای غنی از امگا 3 نیز برای سلامت کبد مهم است. غذاهای متداول غنی از امگا 3 شامل ماهی (از جمله ساردین ، ​​ماهی آزاد ، ماهی قزل آلا و غیره) ، مغزها و روغن های گیاهی (از جمله کلزا ، سویا ، بذر کتان و دانه کنجد) است.

اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و کلسترول پرهیز کرده و از غذاهای سالم و چربی های اشباع نشده چند نفری که برای بدن مفید هستند استفاده کنید. تغذیه سالم به سلامت و عملکرد صحیح کبد کمک می کند.

غذاهایی که مضر هستند و باید از آن‌ها پرهیز کنید

* کافئین و الکل

غذاهای غنی از کافئین و الکل می توانند به عملکرد کبد شما آسیب برسانند. مصرف کافئین پاکسازی کبد را دشوار می کند.

توصیه می شود از مصرف بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار (به ویژه قهوه و مانند آن) خودداری کنید و به جای آن از نوشیدنی های سالم و سالم مانند چای سبز استفاده کنید. چای سبز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و مقدار کافئین آن حداقل است.

* غذاهای پرچرب و حاوی چربی حیوانی اشباع شده

غذاهای پرچرب و چربی اشباع شده می توانند سطح ALT کبد (آلانین آمینوترانسفراز) را افزایش دهند. مقادیر بالای آنزیم ALT آسیب کبدی را نشان می دهد. با این حال ، بسیاری از شیرینی ها ، فست فودها و غذاهای رستوران سرشار از چربی اشباع هستند.

به عنوان مثال ، یک تیم تحقیقاتی سوئدی مطالعه ای روی 18 دانشجوی جوان سالم و لاغر انجام داد. از دانشجویان پرسیده شد؛ الگوی فعالیت بدنی کم تحرک (کم تحرک) و خوردن 2 وعده در روز در رستوران های فست فود به مدت یک ماه داشته باشید. گزینه های معمول رژیم غذایی ؛ همبرگر و سایر فست فودها سرشار از چربی اشباع شده بودند.

سرانجام ، نمونه های خون جمع آوری شد و نتایج مطالعه افزایش سطح ALT در کبد را نشان داد. این نشان می دهد که این الگوی رفتاری از رژیم غذایی فشار بیش از حد بر کبد آنها را تحمیل می کند و بنابراین احتمال آسیب کبدی را در طولانی مدت افزایش می دهد.

غذاهای پرچرب و چربی اشباع شده می توانند سطح ALT کبد (آلانین آمینوترانسفراز) را افزایش دهند. مقادیر بالای آنزیم ALT آسیب کبدی را نشان می دهد.

انتخاب غذاهای سالم تأثیر زیادی در تقویت و حفظ سلامت کبد شما دارد. فراموش نکنید که کبد مانند قلب در ارتقا health سلامت شما بسیار مهم است. برای بهبود رژیم غذایی برای حفظ سلامت کبد بهتر است از دستورات یک متخصص تغذیه پیروی کنید. در آخر ، یادآور می شویم که اگر شما یک بیماری یا بیماری بالینی خاصی دارید ، هرگز بدون تأیید پزشک خود ، خودسرانه شیوه زندگی یا رژیم خود را تغییر ندهید.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید ؟

امتیاز کاربر: 4.2 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + دو =

دکمه بازگشت به بالا