رژیم و تغذیه

سندرم پلی‌کیستیک و عادات غذایی

سندرم تخمدان پلی کیستیک مشکلی است که بسیاری از زنان در هر سنی از آن رنج می برند. در واقع این یک عدم تعادل هورمونی در مغز و تخمدان ها است (غده هیپوفیز در مغز با ساختن هورمون های LH ، FSH به تخمدان ها دستور می دهد که استروژن و پروژسترون و کمی تستوسترون درست کنند ، که معمولاً برنامه ریزی و اجرای قاعدگی در این فرآیند است). ) ، که معمولاً انجام می شود. قاعدگی نامنظم ، رشد غیرطبیعی مو در قسمت هایی از بدن یا ریزش مو ، اضافه وزن و چاقی شکمی ، افزایش سطح انسولین ، افزایش سطح تستوسترون ، پوست تیره گردن ، بازوها و سایر قسمت های بدن ، آکنه و ناباروری.

حدود 50٪ زنان مبتلا به این سندرم دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. بهبود رژیم غذایی و ورزش با تغییر شیوه زندگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط با سندرم تخمدان پلی کیستیک مانند دیابت ، بیماری قلبی و سرطان دیواره رحم را کاهش دهد.

از آنجا که افراد مبتلا به این سندرم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، تری گلیسیرید بالا ، فشار خون بالا ، کلسترول LDL و HDL پایین هستند. بنابراین بهتر است رژیم غذایی آنها غنی از سبزیجات و میوه ها ، غلات سبوس دار ، حبوبات و چند مغز دانه و دانه باشد.

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک همان ملاحظات تغذیه ای را دارند و یک راهنمای تغذیه ای خاص می تواند کمک زیادی به شما کند. تعادل در سبک زندگی از طریق اصول تغذیه ای می تواند کمک مهمی و م inثر در درمان تخمدان های پلی کیستیک باشد. بهبود و اصلاح عادات غذایی در کاهش وزن ، تقویت بارداری ، جلوگیری از دیابت و ارتقا health سلامت تخمدان موثر است.

نکات مهم تغذیه‌ای در سندرم پلی‌کیستیک تخمدان‌ها

* کاهش وزن 5 تا 10 درصدی در صورت اضافه وزن یا چاقی در عرض 3 ماه.

* در صورت نیاز به کاهش وزن ، کالری دریافتی را کاهش دهید.

* مراقب خوردن غلات کامل باشید.

* تعداد وعده ها در روز را افزایش دهید و مقدار هر وعده را کاهش دهید.

* مصرف کم نمک.

* ادویه ها را به شرطی که حساسیت و طعم دهنده های طبیعی مانند آب لیمو ، آب بدون نمک ، سرکه نداشته باشند ، مصرف کنید.

* قندهای ساده کمتری مصرف کنید:

تأثیر قندهای ساده در این بیماران کاملاً مشخص است. قندها نه تنها سطح انسولین را افزایش می دهند بلکه با فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب نیز ارتباط مستقیم دارند.

معمولاً در فرهنگ غذایی ما ، شکر سفید ، شکر ، انواع شیرینی های خشک و تازه ، انواع شیرینی های سنتی و مصنوعی ، عسل و همه غذاهایی که در تهیه شیرین کننده ها مانند دسر و بستنی ، نوشابه و آب میوه های صنعتی ، کمپوت های خانگی و صنعتی ، مربا و انواع غذاهای سنتی مانند شیر برنج و شله زرد و حلوا عمده ترین منابع قند در دسترس ما هستند. زنان مبتلا به این سندرم باید در خوردن این مواد احتیاط کنند.

* برنامه غذایی پر از منابع گیاهی:

از آنجا که افراد مبتلا به این سندرم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، تری گلیسیرید بالا ، فشار خون بالا ، کلسترول LDL و HDL پایین هستند. بنابراین بهتر است رژیم غذایی آنها مملو از سبزیجات و میوه ها ، غلات سبوس دار ، حبوبات و چند مغز دانه و دانه باشد. این نوع رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر است که به نوبه خود باعث کاهش چربی ، فشار خون و انسولین می شود. مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر در این افراد بسیار توصیه می شود.

مصرف زیاد سبزیجات مانند کلم بروکلی ، کاهو ، خیار ، جعفری ، تربچه ، اسفناج ، شلغم. تأثیر قندهای ساده در این بیماران کاملاً مشخص است. قندها نه تنها سطح انسولین را افزایش می دهند بلکه با فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب نیز ارتباط مستقیم دارند.

* محدودیت منابع حیوانی و چربی ها:

تا چربی اشباع و کلسترول کمتری در دسترس بدن قرار گیرد. این مواد کالری بیشتری دارند و از طرف دیگر سیری کمتری دارند. سعی کنید از منابع گوشت سفید بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنید. سایر منابع پروتئین گوشت ، تخم مرغ ، حبوبات ، آجیل و ماهی است.

* مصرف منابع غنی از اسیدهای چرب امگا 3:

این اسید چرب کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد. منابع آن عمدتاً بادام ، گردو ، دانه کتان ، زرده تخم مرغ (حداکثر 3 بار در هفته) ، روغن کانولا یا کلزا و ماهی است. با دریافت این اسید چرب و اثرات آن در این افراد می توان از بسیاری از عواقب سندرم تخمدان پلی کیستیک جلوگیری کرد.

منابع غنی از فیتواسترول را به جای غذاهای غنی از چربی اشباع شده بخورید:

فیتواسترول ها ترکیبات گیاهی هستند که باعث کاهش کلسترول در زنان مبتلا به این سندرم می شوند. منابع آن نان ، لبنیات کم چرب و مولتی ویتامین است.

* انجام فعالیتهای ورزشی روزانه:

ورزش منظم روزانه باعث بهبود سطح کلسترول ، فشار خون ، انسولین و حتی خلق و خو و تصویر بدن می شود. در صورت بروز دیابت ، ورزش منظم می تواند به جلوگیری یا کنترل آن کمک کند.

* مصرف سویا و سایر حبوبات:

قرار دادن سویا در رژیم غذایی خالی از لطف نیست. به نظر می رسد سویا باعث بهبود کلسترول در رژیم غذایی و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می شود. علاوه بر سویا ، حبوبات دیگری مانند لوبیا ، عدس و نخود فرنگی نیز باید مصرف شوند. مصرف حبوبات هم فیبر لازم و هم پروتئین مورد نیاز بدن را در ترکیب با سایر مواد غذایی تأمین می کند.

* مکمل ویتامین ها و آنتی اکسیدان های محلول در آب توصیه می شود.

بهتر است در این مورد با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید. مصرف کافی مکمل ها یا مکمل های ویتامین D در این افراد مهم است.

کلسیم در روند هورمونی طبیعی نقش دارد و استفاده از آن در افرادی که از عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند ، توصیه می شود.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید ؟

امتیاز کاربر: 4.4 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 18 =

دکمه بازگشت به بالا