مادر و کودک

در دوران شیردهی چه بخوریم، چه نخوریم؟

شیر مادر در تغذیه کودک و تأثیرات آن بر سیستم هضم وی بسیار مهم است. غذاهایی که مادران می توانند در دوران شیردهی بخورند ، کدام یک از غذاها تأثیر مثبت و کدام یک تأثیر منفی بر شیر دارند یکی از موضوعات مورد علاقه زنان شیرده است که از غزاله زمانی ، متخصص تغذیه می خواهیم و او توضیح می دهد. که در زیر خواهید خواند.

کدام مایعات در دوران شیردهی مصرف شود؟

مصرف آب و مایعات در دوران شیردهی برای جبران آب از دست رفته در دوران شیردهی ضروری است. بنابراین توصیه می شود در طول روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. نوشیدن مایعات دیگر مانند آب میوه ها ، به ویژه میوه هایی مانند طالبی و آب هندوانه نیز بسیار موثر است. مایعات دیگری که می توانند به بدن کمک کنند آب لیمو ، دوغ و آب لیمو است. از سبزیجات پرآب مانند گوجه فرنگی ، خیار و کاهو که درصد بالایی آب دارند نیز می توان برای تأمین آب بدن استفاده کرد. البته ، این ممکن است برخی از مشکلات را ایجاد کند.

مراقب نفخ در شیر خود باشید!

بعضی از میوه ها و سبزیجات نفخ کرده و این ماده وقتی مادر آنها را مصرف می کند وارد شیر آنها می شود. این ویژگی ها هنگام شیردهی نوزاد تحت تأثیر شیردهی قرار می گیرد و ممکن است باعث نفخ شکم شود. البته این مورد برای نوزادان مختلف متفاوت است و همه آنها واکنش یکسانی به غذای یکسان ندارند. بنابراین ، بهترین راه برای مادران در یافتن اینكه نوزادانشان از كدام غذاها ناراحت هستند و با خوردن شیر دچار نفخ و دل درد می شوند ، كشف این آلرژی دستگاه گوارش به روش آزمایش و خطاست.

البته در بیشتر موارد ، سبزیجاتی مانند کلم ، شلغم ، سیر ، پیاز و تربچه و همچنین حبوبات و همچنین میوه هایی مانند زردآلو ، هلو ، هندوانه و گیلاس باعث نفخ شکم می شوند. در مورد سیر و پیاز یک چیز می توان اضافه کرد و آن اینکه پیاز پیاز اگر خام بخورد باعث نفخ شکم می شود اما اگر به مقدار کم در غذا استفاده شود مشکلی ندارد.

برخی از مواد غذایی باعث زیاد شدن شیر مادر می‌شوند

مصرف ماهی در شیردهی

برخی از غذاها همچنین می توانند در کودکان ایجاد حساسیت کنند که والدین در صورت اطلاع از آنها باید مراقب باشند. از جمله این غذاها ماهی است که برای شیردهی بسیار مفید است اما در بعضی از کودکان باعث آلرژی می شود. تخم مرغ ، شیر گاو ، آجیل و به ویژه بادام زمینی و کافئین از جمله این مواد غذایی هستند که ممکن است کافئین بر طعم شیر تأثیر بگذارد.

کدام مواد غذایی حجم شیر را بیشتر می‌کنند؟

گفته می شود که برخی از غذاها باعث افزایش شیر مادر می شوند ، که اثبات شده است در برخی از غذاها تأثیر دارد اما برای برخی هنوز از نظر علمی اثبات نشده است. محصولات لبنی شامل غذاهایی است که بر میزان شیر مادر تأثیر می گذارد. شیر ، ماست و دوغ مایعاتی هستند که تولید شیر را افزایش می دهند. در مورد هندوانه ، هویج ، کلم ، کاهو ، اسفناج ، زنجبیل ، مالت ، رازیانه ، کنف و سیب زمینی اگرچه اثر آنها کاملاً اثبات نشده است اما مصرف آنها در دوران شیردهی توصیه می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا