ديابت و خانم های باردار
دیابت بارداری نوعی اختلال در نیمه دوم بارداری است و معمولاً “پس از خاتمه حاملگی برطرف می شود ، در حالی که قند خون بالا در سه ماهه اول” معمولاً به معنای “دیابت آشکار” است. عوامل خطر مرتبط با آن شامل سن ، وزن بارداری و سابقه خانوادگی دیابت است.
این نوع دیابت زنان بارداری را که سابقه دیابت قبلی ندارند ، تحت تأثیر قرار می دهد. رایج ترین آزمایش برای دیابت بارداری GCT است.
برای زنانی که مبتلا به دیابت بارداری هستند ، علاوه بر تأکید بر نیاز به تأمین تمام مواد مغذی لازم ،
از هیپرگلیسمی (با کنترل دقیق قند خون و انسولین درمانی).
اطمینان حاصل کنید که آنها به درستی وزن می کنند.
به خانم هاي باردار مبتلا به ديابت توصيه مي شود
1-حتما غذا را در مقادیر کم و بیشتر (5 وعده در روز) بخورید.
2- در هر وعده غذایی پرخوری نکنید.
3- از همه گروه های غذایی در رژیم غذایی خود به روشی متنوع و متعادل استفاده کنید.
4- مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش دهید.
5- مصرف نمک را کاهش دهید.
6-روزانه از غذاهای فیبر مانند حبوبات ، سبزیجات ، میوه ها و نان های سبوس دار مانند سنگک استفاده کنید که در کاهش قند خون موثر است.
7-مصرف قندهای ساده (مانند شکر ، شکر و تنقلات شیرین) را کاهش دهید.
8- غذاهای با شاخص گلیسمی پایین (نان بربری ، نان تافتون ، سنگک ، چغندر ، نخود ، عدس ، لوبیای قرمز ، لوبیای چیتی و ماش) را جایگزین غذاهای با شاخص گلیسمی بالا کنید (لواش دستگاه ، لوبیای بدون پوست ، هویج ، سیب زمین و پوره سیب زمینی).
در زنان باردار مبتلا به دیابت با شاخص توده بدنی بالاتر از 26 ، توصیه می شود در دوران بارداری تا حدود 9 کیلوگرم وزن داشته باشید.
علاوه بر توصیه های فوق ، بر نکات زیر تأکید شده است:
از خوردن میان وعده های متعدد خودداری کنید.
بعد از غذا مقداری پیاده روی کنید.